infobutton

Informatie Hotel & Omgeving Appingedam

HET WAPEN VAN LEIDEN

De naam ‘Het Wapen van Leiden‘ is ontstaan in de tijd dat er een postkoetsroute was tussen de stad Leiden en de Baltische staten. Deze route liep via diverse ‘Hanzesteden’ en was opgezet om het Leidse product ‘laken’ te verkopen. Tegelijk met de handelswaar vervoerde men ook passagiers en zo ontstonden er uitspanningen waar het laken verkocht werd en de passagiers konden overnachten. Volgens overleveringen waren er meerdere uitspanningen met de naam ‘Het Wapen van Leiden’ langs deze route.

FB-f-Logo__blue_72
IMG_8421
hotel-het-wapen-van-leiden-300x200
hetwapenvanleiden

Informatie Omgeving

Het Wapen van Leiden is gelegen in het historische plaatsje Appingedam. Net buiten de stad Groningen gelegen komt u terecht in een oase van rust met leuke bezienswaardigheden.

De meest bekende en bijzondere plek in Appingedam zijn de hangende keukens. De hangende keukens zijn op loopafstand van ons hotel gelegen en geven een bijzondere kijk op de historie van onze plaats, zwevend boven het Damsterdiep geven de hangende keukens een schilderachtig effect aan de omgeving.

De Nicolaïkerk is gelegen aan het plein naast Hotel Het Wapen van Leiden. De kerk afkomstig uit de 13e eeuw is een bijzonder stukje geschiedenis te zien vanuit verschillende kamers. Verder heeft Appingedam een leuk winkelcentrum en is er het museum Mhlmann dat is geopend voor het grootste deel van het jaar op vrijdag, zaterdag en zondag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
InZicht_Appingedam_006